fbpx

GastroPOS İle Üretim Ve Reçete Yapısı

GastroPOS cafe ve restaurant gibi işletmelerde verilen hizmetin operasyonel süreç yönetimi ile beraber, bu tür işletmelerin maliyet yönetimini de sağlar.

Herhangi bir ürün satınalımı ile beraber, tanımlanan ve satınalma fişleri ile stoğa alınan hammade veya tüketim malları, Mamül olan bir ürünün reçetesine kullanıldığı miktar kadar eklenerek reçete oluşturulur. Oluşturulan bu reçete sonrasında ilgili ürün masaya servis edildiğinde operasyonel süreçte buna bağlı olarak iki ayrı fiş oluşur. Bu fişlerden biri sarf fişidir. Sarf fişi ile ilgili ürünlerin reçetesine bağlı olarak sarfiyat meydana gelir. diğerinde ise üretimden giriş fişi ile sarf edilen malzeme bağlı olarak üretilen ürünler stoğa alınır.

Stokta yer alan ve üretilen ürün, masadaki hesabın kapanması ile beraber satış fişi oluşturularak stoktan düşülür. Üretim ve reçete yapısı ile işletmeler GastroPOS’la maliyet ve stok yönetimini kolaylıkla sağlayabilirler.

Open chat